preload

Persoonlijke ontwikkeling

Gedragsverandering heeft motivatie, het aanleren van nieuwe (cognitieve) vaardigheden en tijd nodig. Hierbij is overzicht en inzicht in je situatie nodig, zodat je helder krijgt in welke richting je je wilt ontwikkelen en welke stap het beste als eerste gezet kan worden.

Opbouw tot afronding coaching

Wanneer je voldoende afgestemd bent op lovesenergy kan je de tijd nemen om globaal je gewenste verandering en je huidige situatie in kaart te brengen.  

Wanneer je twijfelt óf je wel kunt veranderen is dát het eerste waar je aan kan gaan 'werken'. Ook kan je aandacht besteden aan je motivatie, waar doe je het voor? Als het een kloppende motivatie is, kun je ervoor zorgen dat je die écht gaat voelen, zodat je vuur gaat branden voor de verandering.

Door deze voorbereiding is er een veel grotere kans dat het aanleren van nieuwe vaardigheden zal beklijven, zodat je je gedrag zult kunnen veranderen.

Dan is het tijd voor je openstellen en te leren op welke manier en in welke richting(en) je het beste kan ontwikkelen. Daarna begin je met ontvangen wat er nodig is voor je verandering, waarna je nieuwe vaardigheden kunt gaan aanleren en oefenen. Dit is het moment dat je eventueel ergens een cursus volgt of een boek leest of gaat trainen (oid). 

Zo zet je de verandering in werking. Tijdens het veranderproces kom je blokkades en weerstand tegen. Neem de tijd om deze te bekijken vanuit lovesenergy, langzaam lossen deze op, als dat nodig is om te kunnen slagen. Soms transformeren de blokkades en verwordt het tot iets dat je steunt in je ontwikkeling.

Wanneer de verandering is bewerkstelligd, besteed dan nog aandacht aan hoe je in de toekomst de verandering kunt blijven bestendigen en welke valkuilen je daarbij verwacht. Ontwikkel preventie strategieën, zodat je weet hoe deze het hoofd te bieden. 

Blijf je nieuwe gedrag trouw uitleven :)

En bovenal, blijf tijdens het gehele proces in verbinding met de ingredienten van lovesenergy, zodat je onvermoeibaar door kunt blijven gaan jezelf te steunen, samen met de kosmos en iedereen die dit pad ook bewandelt.

Wanneer je ergens in je ontwikkeling extra steun zoekt zijn de coachingsgesprekken misschien wat voor je.

[terug naar het begin van deze pagina]


preload preload